DoorAlette Keuken

Design Lorem Ipsum

Omdat iedereen zijn vak weleens als vanzelfsprekend aanneemt, in ons geval: vergeet te communiceren 🙈. Zijn we weleens in bijzondere situaties terecht gekomen. Zoals die ene klant, die echt heel erg boos werd vanwege de ‘wartaal’ in zijn nieuwe website. Die andere klant die vond dat wij ‘arrogant’ waren door hem een brochure in het Latijn(s) (pun intended 😉) te sturen en een derde die zich afvroeg of het meerkosten met zich mee zou brengen als we zijn magazine óók in het Nederlands zouden moeten vertalen.

Laten we dit misverstand voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.

Soms weet je het gewoon nog niet
Iedereen heeft ergens ‘Lorem ipsum’ gelezen of zelfs gebruikt. Maar waar komt de uitdrukking precies vandaan, wat zou het betekenen en waarom gebruiken we het? Simpel! Soms weet je het gewoon nog niet. Soms vormen beelden en kleuren zich in je hoofd of in dat van de ontwerper eerder dan tekst. Óf beelden en sfeer moeten gewoonweg de basis vormen en is de tekst ondergeschikt.

Dat is de reden dat we deze fake- en dummytekst vaak gebruiken bij de presentatie van een eerste ontwerp.

‘Lorem ipsum dolor sit amet’ zijn waarschijnlijk de meest gebruikte woorden op het internet. Maar bijna niemand kent de oorsprong of zelfs de betekenis ervan. Tegenwoordig wordt de bekende tekst voornamelijk gebruikt door ontwikkelaars en ontwerpers.

Meer specifiek wordt het vaak gebruikt bij het ontwerpen van een lay-out die nog geen voltooide tekst heeft. Dus een soort tijdelijke aanduiding om de basisstructuur al te herkennen.

Wat betekent Lorem ipsum eigenlijk?
Wie had Latijnse lessen op school en graaft een beetje in de hersenen, waarschijnlijk twee dingen: ten eerste klinkt de tekst op de een of andere manier Latijn en ten tweede, wat betekende ‘Lorem’? Ik kan je kalmeren. Je brein werkt geweldig omdat het woord "Lorem" niet in het Latijn of een andere echte taal bestaat - de woordreeks is een dummy-tekst. Desalniettemin worden letters en woordlengtes verspreid in de Lorem ipsum-tekst die lijkt op de natuurlijke Latijnse taal.

 Enne, écht teksten schrijven, dat kunnen we natuurlijk ook 😉

Bedankt voor uw reactie. Voordat uw reactie wordt weergegeven, wordt deze eerst nog handmatig gecontroleerd. Bedankt voor uw begrip.

Reacties (0)

Lees meer:

Bestandstypes

Het verschil tussen pixels en vectoren!

Communicatie tijdens Corona

Communicatie tijdens Corona

Design

Boost je logo!

medialandschap

Vroegâh’ is niet altijd beter

Branding

Geen plan. Daar word je arm van

office manager

Manus is de naam!

Wij zijn zeer tevreden over de uitvoering van onze reclame uitingen verzorgd door Elan Media. De lijntjes zijn kort en het contact is prettig. Wij doen graag zaken met Elan Media!

Willy Kerpentiervan Gessel Ramen en Deuren

Super service!

Berto van den BergGacon Bedrijfswagen Spuiterij

Super professioneel bedrijf. Ze zijn flexibel, snel en maken zeer mooi drukwerk. Met kleine aanwijzingen/wensen maken ze met creativiteit en ervaring compleet drukwerk wat vaak bij het eerste concept al klopt. Het is laagdrempelig en denken mee met de laatste ontwikkelingen. Een aanrader!

Quint JesseBeautyBar 22

De top in hun werk.

Hein van BoxelStichting Jaimy

Trouwkaart, dagkaart en naamkaartjes laten ontwerpen door één van de ontwerpsters van Nieuw Elan. Echt fantastisch geholpen! Leuke ideeën en kon perfect inschatten wat wij wel of niet mooi vonden. Heel erg prettig samengewerkt, met als resultaat een prachtige trouwkaart! Heel erg bedankt.

Judith

Nieuw Elan is voor ons een fijne samenwerkingspartner als het gaat om het ontwikkelen en uitwerken van huisstijlen en diverse media uitingen. Er wordt pro-actief meegedacht. Wensen en ideeën vanuit de klantzijde worden creatief omgezet in bruikbare middelen. Door de diverse specialismen onder één dak is het snel en prettig schakelen. Wij bevelen Nieuw Elan dan ook van harte aan!

Jan van GesselGreen Hide Away, Pure Pools

Zeer betrouwbaar en attent bedrijf waar al heel lang dezelfde mensen werkzaam zijn!

Corrie VonkRestaurant 't Veerhuis

Ontzettend fijn bedrijf om mee samen te werken. Denken mee, zijn eerlijk over een ontwerp en kunnen een grote en vooral snelle levering aan!

Judith HuibersD-Tec products

Tineke heel klantvriendelijk aan de telefoon!

Robert van der VlietBerggoed Vastgoed BV

Nieuw Elan betekent voor mij duidelijke communicatie, snel schakelen op de juiste momenten en een groot team van deskundige mensen die van alle markten thuis zijn.

Joseph SmithHuverba

'Horen' wat je wilt als klant en dat vertalen naar vakwerk. Die kunst verstaan ze bij Elan. Prettige en open samenwerking. Zeer aan te bevelen!

Astrid SchimmelGive & Care BV

Een zeer tevreden samenwerking en uitvoering van o.a. de reclame uitingen, website, sociale media en promotie. Alles compleet verzorgd door Elan Media.

Wilco de BruijnDe Toffe Peer

Elan Media is een bedrijf dat zich onderscheidt van haar concurrentie door hun vriendelijke, snelle maar tevens ook zeer professionele werkwijze. Ze denken mee en tonen initiatief, dat uit zich in ideeën waar je soms zelf niet eens aan gedacht had. Ook vind ik in Elan Media een zeer prettig sparringspartner als het op reclame en marketing aankomt. Kortom; Ik beveel Elan Media van harte aan!

Corne VeldhuizenBunt ICT

Leuke en goede stageplaats!

Lisanne Smithjesstagiaire

Top bedrijf... !! Voelt als familie en staan altijd voor ons klaar, denken goed mee en staan open voor alles. Als Ambtshuis hadden we ons geen beter reclamebureau kunnen wensen.

John van MeeterenBistro & Tapas ’t Ambtshuis

Toppers in hun vak! Creatief, vernieuwend en komen afspraken na. Fijn bedrijf om mee samen te werken!

Corry van RheenenCorry van Rheenen makelaardij

Fijn creatief bedrijf! We hebben goed samen gewerkt. Ze hebben een zeer mooi ontwerp voor mij gemaakt. Alles was netjes en op tijd aangeleverd en zelfs meer dan ik had verwacht. Dit bedrijf is iedereen aan te raden.

Marco van DeeTekenbureau van Dee

Samen met Elan hebben we een mooie social-media campagne opgestart voor de particuliere verkoop. Professioneel geholpen met onze vragen, heel hartelijk bedankt!

Dick EerbeekPlantencentrum Eerbeek

Dankjewel Elan voor de gave huisstijl !

Johnny Van DijkFerro Investments