DoorYvonne Jansen

Offline wordt meetbaar De QR-code terug van weggeweest!

Je zou het misschien niet denken maar de QR-code bestaat al zeker 15 jaar. Vanaf vorig jaar is deze populairder dan ooit. De QR-code maakt een comeback! De toename van QR-codes in bijvoorbeeld horecagelegenheden zal je vast niet zijn ontgaan. Van online-menukaarten tot aan gegevensregistratie en visitekaartjes.
De reden dat het nu weer zo populair is, komt natuurlijk omdat de QR coronaproof is. Doordat het virtueel is, raakt men bijvoorbeeld zo min mogelijk contant geld, folders en menukaarten aan.

Wat is een QR-code eigenlijk?
Een QR-code is een scanbaar vierkant bestaande uit zwarte en witte blokjes. Eigenlijk de moderne versie van de streepjescode. Je scant met je telefoon de QR-code en wordt automatisch doorgelinkt naar de desbetreffende website.

Niet alleen in de horeca is het een uitkomst, ook jouw bedrijf kan hier gebruik van maken! Het grootste voordeel van een QR-code is dat je geen lang en ingewikkelde URL meer hoeft te typen. Verder maakt het offline marketing ineens ook meetbaar. Een mooie koppeling tussen de fysieke en virtuele wereld.
Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden om je QR-code terug te laten komen, denk aan: visitekaartjes, brochures, flyers, posters, stickers, advertenties in een magazine, beursstand en veel meer!Sla niet door
Overmatig gebruik van QR-codes kan leiden tot onduidelijkheid. En sla de plank niet mis met het inzetten ervan. Een QR-code op een billboard is natuurlijk niet praktisch. Net als een QR toevoegen aan je social media bericht. De meeste mensen bekijken de sociale kanalen namelijk al vanaf een telefoon, dat wordt dan lastig scannen.
Denk dus wel goed na over de manier waarop je jouw QR-code inzet.

Benieuwd naar wat deze trend voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij denken graag mee.
Neem contact op.

Bedankt voor uw reactie. Voordat uw reactie wordt weergegeven, wordt deze eerst nog handmatig gecontroleerd. Bedankt voor uw begrip.

Reacties (0)

Lees meer:

design

Oud versterkt nieuw

Communicatie tijdens Corona

Communicatie tijdens Corona

Design

Boost je logo!

Design

Verschillende bestandstypes

communicatie

Hoe presenteer ik mijn bedrijf op social media?

office manager

Manus is de naam!

Super service!

Berto van den BergGacon Bedrijfswagen Spuiterij

Super professioneel bedrijf. Ze zijn flexibel, snel en maken zeer mooi drukwerk. Met kleine aanwijzingen/wensen maken ze met creativiteit en ervaring compleet drukwerk wat vaak bij het eerste concept al klopt. Het is laagdrempelig en denken mee met de laatste ontwikkelingen. Een aanrader!

Quint JesseBeautyBar 22

Toppers in hun vak! Creatief, vernieuwend en komen afspraken na. Fijn bedrijf om mee samen te werken!

Corry van RheenenCorry van Rheenen makelaardij

Top bedrijf... !! Voelt als familie en staan altijd voor ons klaar, denken goed mee en staan open voor alles. Als Ambtshuis hadden we ons geen beter reclamebureau kunnen wensen.

John van MeeterenBistro & Tapas ’t Ambtshuis

Een zeer tevreden samenwerking en uitvoering van o.a. de reclame uitingen, website, sociale media en promotie. Alles compleet verzorgd door Elan Media.

Wilco de BruijnDe Toffe Peer

Fijn creatief bedrijf! We hebben goed samen gewerkt. Ze hebben een zeer mooi ontwerp voor mij gemaakt. Alles was netjes en op tijd aangeleverd en zelfs meer dan ik had verwacht. Dit bedrijf is iedereen aan te raden.

Marco van DeeTekenbureau van Dee

Ontzettend fijn bedrijf om mee samen te werken. Denken mee, zijn eerlijk over een ontwerp en kunnen een grote en vooral snelle levering aan!

Judith HuibersD-Tec products

Elan Media is een bedrijf dat zich onderscheidt van haar concurrentie door hun vriendelijke, snelle maar tevens ook zeer professionele werkwijze. Ze denken mee en tonen initiatief, dat uit zich in ideeën waar je soms zelf niet eens aan gedacht had. Ook vind ik in Elan Media een zeer prettig sparringspartner als het op reclame en marketing aankomt. Kortom; Ik beveel Elan Media van harte aan!

Corne VeldhuizenBunt ICT

Tineke heel klantvriendelijk aan de telefoon!

Robert van der VlietBerggoed Vastgoed BV

Zeer betrouwbaar en attent bedrijf waar al heel lang dezelfde mensen werkzaam zijn!

Corrie VonkRestaurant 't Veerhuis

'Horen' wat je wilt als klant en dat vertalen naar vakwerk. Die kunst verstaan ze bij Elan. Prettige en open samenwerking. Zeer aan te bevelen!

Astrid SchimmelGive & Care BV

Leuke en goede stageplaats!

Lisanne Smithjesstagiaire

De top in hun werk.

Hein van BoxelStichting Jaimy

Dankjewel Elan voor de gave huisstijl !

Johnny Van DijkFerro Investments

Trouwkaart, dagkaart en naamkaartjes laten ontwerpen door één van de ontwerpsters van Nieuw Elan. Echt fantastisch geholpen! Leuke ideeën en kon perfect inschatten wat wij wel of niet mooi vonden. Heel erg prettig samengewerkt, met als resultaat een prachtige trouwkaart! Heel erg bedankt.

Judith

Samen met Elan hebben we een mooie social-media campagne opgestart voor de particuliere verkoop. Professioneel geholpen met onze vragen, heel hartelijk bedankt!

Dick EerbeekPlantencentrum Eerbeek

Wij zijn zeer tevreden over de uitvoering van onze reclame uitingen verzorgd door Elan Media. De lijntjes zijn kort en het contact is prettig. Wij doen graag zaken met Elan Media!

Willy Kerpentiervan Gessel Ramen en Deuren

Nieuw Elan is voor ons een fijne samenwerkingspartner als het gaat om het ontwikkelen en uitwerken van huisstijlen en diverse media uitingen. Er wordt pro-actief meegedacht. Wensen en ideeën vanuit de klantzijde worden creatief omgezet in bruikbare middelen. Door de diverse specialismen onder één dak is het snel en prettig schakelen. Wij bevelen Nieuw Elan dan ook van harte aan!

Jan van GesselGreen Hide Away, Pure Pools

Nieuw Elan betekent voor mij duidelijke communicatie, snel schakelen op de juiste momenten en een groot team van deskundige mensen die van alle markten thuis zijn.

Joseph SmithHuverba