DoorYvonne Jansen

communicatie Hoe presenteer ik mijn bedrijf op social media?

Sociale media is tegenwoordig een essentieel onderdeel van goede marketing. Het is een gratis manier van reclame maken en bij goed gebruik, kan je hier veel uithalen voor je bedrijf.Moet ik op iedere kanaal een account aanmaken, of is alleen Facebook genoeg?
Er zijn vele soorten social media. Op ieder medium bevind zich weer een andere doelgroep. Hoe meer accounts je als bedrijf hebt, hoe breder het bereik. Mits het goed bijgehouden en ingezet wordt. Een account waar niks op gebeurd kan je beter niet hebben, dit staat niet professioneel.
Dus kies de media waar jouw doelgroep in thuis is. En probeer daar één of meerdere keren per week iets op te posten.

Tip!
Maak van te voren een planning met wat je wanneer wilt plaatsten. Dit scheelt veel tijd, op de momenten dat je druk bent met klanten, heb je geen tijd (en zin!) om creatief bezig te zijn met die sociale kanalen.
Door het maken van een planning zorg je ook dat er één lijn komt in je berichten. Bedenk dus ook vooraf wat je wil uitstralen.


Wat moet ik plaatsen?
Deel afgerond projecten of juist projecten die nog midden in het proces zijn. Benoem samenwerkingen met een klant of partner, geeft een klein kijkje achter de schermen of deel regelmatig leuke weetjes.
Zorg dat wát je deelt, wel professioneel is. Deel zo min mogelijk privezaken als dit niet relevant is voor het bedrijf. Je kan bijvoorbeeld wel vertellen dat het personeel gezellig met z'n alle uiteten is geweest (waarbij je de gênante foto's beter even achterwegen laat) of dat de sportclub die jouw bedrijf sponsort, kampioen is geworden. Maar dat je op zondagochtend bent wezen hardlopen of dat het kinderfeestje van jou dochter een succes was, zijn meer berichten voor jouw privé-account. Wat je wel en niet kan delen is per bedrijf en per branche natuurlijk ook verschillend. Je mag het best een beetje persoonlijk maken dus probeer voor jezelf de afweging te maken wat je wel en niet wilt delen.

Tip: Tag waar kan ook jouw klanten of partners die je benoemd in het bericht. Hiermee bereik je ook hun volgers.

Verder is het goed zo min mogelijk dingen automatisch door te plaatsen op een ander kanaal maar zet alles er per kanaal op. De inhoud van dit bericht mag wel het zelfde zijn, pas zo nodig de tone of voice aan voor het gebruikte kanaal.

Wees interactief!
Als mensen de moeite nemen om een reactie te plaatsten onder jouw bericht, reageer daar dan ook op. Niet overal hoef je iets op terug te zeggen natuurlijk. Maar als mensen met een vraag komen, probeer dan zo snel mogelijk antwoord te geven. Ook als mensen iets negatiefs te zeggen hebben, probeer hier op een eerlijke en creatieve manier mee om te gaan.


Dus een website heb ik niet meer nodig?

Ons antwoord daarop is: 'nee'! Een goede website staat voor professionaliteit en is onmisbaar in deze tijd. Het geeft in één oogopslag de informatie waar jouw klant naar op zoek is. Ga maar bij jezelf na, je gaat eerder in zee met een bedrijf die een goede duidelijke website heeft! Social media is slechts een ondersteuning en een extra stukje reclame.

Samen sparren?
Wil je beginnen aan je eigen social media plan maar kan je wel wat hulp gebruiken? Samen met jou kunnen wij een plan opstellen zodat je zelf aan de slag kan met jouw social media.
Liever helemaal ontzorgd worden? Dat kan, wij verzorgen voor verschillende klanten hun social media zodat ze hier geen omkijken meer naar hebben.

Ook voor het verzorgen van een (nieuwe) website die helemaal voldoet aan de 'eisen' van deze tijd, bent u bij ons aan het goede adres.
Meer informatie, neem contact op.

Bedankt voor uw reactie. Voordat uw reactie wordt weergegeven, wordt deze eerst nog handmatig gecontroleerd. Bedankt voor uw begrip.

Reacties (0)

Lees meer:

Design

Lorem Ipsum

design

Oud versterkt nieuw

Design

Boost je logo!

Bestandstypes

Wat is het verschil tussen RGB en CMYK kleurstellingen?

Uitgeverij

Betuwe Totaal

Offline wordt meetbaar

De QR-code terug van weggeweest!

Leuke en goede stageplaats!

Lisanne Smithjesstagiaire

Ontzettend fijn bedrijf om mee samen te werken. Denken mee, zijn eerlijk over een ontwerp en kunnen een grote en vooral snelle levering aan!

Judith HuibersD-Tec products

Dankjewel Elan voor de gave huisstijl !

Johnny Van DijkFerro Investments

Trouwkaart, dagkaart en naamkaartjes laten ontwerpen door één van de ontwerpsters van Nieuw Elan. Echt fantastisch geholpen! Leuke ideeën en kon perfect inschatten wat wij wel of niet mooi vonden. Heel erg prettig samengewerkt, met als resultaat een prachtige trouwkaart! Heel erg bedankt.

Judith

Wij zijn zeer tevreden over de uitvoering van onze reclame uitingen verzorgd door Elan Media. De lijntjes zijn kort en het contact is prettig. Wij doen graag zaken met Elan Media!

Willy Kerpentiervan Gessel Ramen en Deuren

Samen met Elan hebben we een mooie social-media campagne opgestart voor de particuliere verkoop. Professioneel geholpen met onze vragen, heel hartelijk bedankt!

Dick EerbeekPlantencentrum Eerbeek

Toppers in hun vak! Creatief, vernieuwend en komen afspraken na. Fijn bedrijf om mee samen te werken!

Corry van RheenenCorry van Rheenen makelaardij

Super service!

Berto van den BergGacon Bedrijfswagen Spuiterij

Elan Media is een bedrijf dat zich onderscheidt van haar concurrentie door hun vriendelijke, snelle maar tevens ook zeer professionele werkwijze. Ze denken mee en tonen initiatief, dat uit zich in ideeën waar je soms zelf niet eens aan gedacht had. Ook vind ik in Elan Media een zeer prettig sparringspartner als het op reclame en marketing aankomt. Kortom; Ik beveel Elan Media van harte aan!

Corne VeldhuizenBunt ICT

Top bedrijf... !! Voelt als familie en staan altijd voor ons klaar, denken goed mee en staan open voor alles. Als Ambtshuis hadden we ons geen beter reclamebureau kunnen wensen.

John van MeeterenBistro & Tapas ’t Ambtshuis

Een zeer tevreden samenwerking en uitvoering van o.a. de reclame uitingen, website, sociale media en promotie. Alles compleet verzorgd door Elan Media.

Wilco de BruijnDe Toffe Peer

Fijn creatief bedrijf! We hebben goed samen gewerkt. Ze hebben een zeer mooi ontwerp voor mij gemaakt. Alles was netjes en op tijd aangeleverd en zelfs meer dan ik had verwacht. Dit bedrijf is iedereen aan te raden.

Marco van DeeTekenbureau van Dee

Super professioneel bedrijf. Ze zijn flexibel, snel en maken zeer mooi drukwerk. Met kleine aanwijzingen/wensen maken ze met creativiteit en ervaring compleet drukwerk wat vaak bij het eerste concept al klopt. Het is laagdrempelig en denken mee met de laatste ontwikkelingen. Een aanrader!

Quint JesseBeautyBar 22

De top in hun werk.

Hein van BoxelStichting Jaimy

Nieuw Elan is voor ons een fijne samenwerkingspartner als het gaat om het ontwikkelen en uitwerken van huisstijlen en diverse media uitingen. Er wordt pro-actief meegedacht. Wensen en ideeën vanuit de klantzijde worden creatief omgezet in bruikbare middelen. Door de diverse specialismen onder één dak is het snel en prettig schakelen. Wij bevelen Nieuw Elan dan ook van harte aan!

Jan van GesselGreen Hide Away, Pure Pools

Zeer betrouwbaar en attent bedrijf waar al heel lang dezelfde mensen werkzaam zijn!

Corrie VonkRestaurant 't Veerhuis

'Horen' wat je wilt als klant en dat vertalen naar vakwerk. Die kunst verstaan ze bij Elan. Prettige en open samenwerking. Zeer aan te bevelen!

Astrid SchimmelGive & Care BV

Tineke heel klantvriendelijk aan de telefoon!

Robert van der VlietBerggoed Vastgoed BV

Nieuw Elan betekent voor mij duidelijke communicatie, snel schakelen op de juiste momenten en een groot team van deskundige mensen die van alle markten thuis zijn.

Joseph SmithHuverba